Profiilivalot Vantaalta koko Suomeen

Yhteystiedot

Sarmalux Oy:n valikoimaan kuuluvat laadukkaat profiilivalot. Palvelemme asiakkaita Vantaalta käsin, mutta verkkokaupassamme pääset asioimaan helposti paikasta riippumatta. Jatkuvasti uudistuvasta valikoimastamme löydät useiden eri valmistajien sähkö- ja valaistustarvikkeet.

 

Voit hankkia profiilivalon valmiina (385–2000 mm) tai rakentaa sen itse nauhan ja Al-profiilin avulla.

 

Kaipaatko lisätietoja? Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Tutustu nauhoihin

Profiilivalo on oiva virtalähde!

LED-profiilivalo on oivallinen valonlähde. Tutustu yhdeksään kohtaa alla!

 

LED AL-profiilit toimivat viileinä, mikä mahdollistaa tehokkaan valaistuksen. LED-valojen ikä lyhenee usein jo yli 55 asteen ylittävissä lämpötiloissa.

 

1. Profiileissa lämpeneminen on vain noin 10 tai enintään 15 astetta. Tällaiseen ei muissa LED-valaisintyypeissä päästä!

 

2. Profiilivaloa voidaan käytännössä pitää “ikuisena”. Muut valaisintyypit vaativat ajoittain uusimista, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia.

 

3. Virtalähde on hyvin olennainen osa profiilivaloa. Jos virtalähde sijoitetaan erilleen kuumasta valaisimesta ja mitoitetaan enintään noin 75–80 %:n kuorman mukaan, sen käyttöikä (ilmoitettu 40 000 –50 000 tuntia) jopa melkein kaksinkertaistuu. Kun virtalähde sijoitetaan hyvin jäähtyväksi, niin saavutetaan erittäin pitkä ikä. Muissa LED-valaisintyypeissä vastaava virtalähteen sijoittelu on vaikeaa. Kun virtalähde sitten rikkoutuu, on valaisin uusittava kokonaan. Hyvin pitkäikäinen LED-nauha ja ulkoinen virtalähde yhdessä tekevät profiilivaloista käyttäjälle lyömättömän ja edullisen valon, jolla myös epäsuora valaistus on toteutettavissa!

 

Ulkoista ylijännite-/piikkirasitusta on hyvä rajoittaa ylijännitesuojin ja käytettäessä himmennystä. Rajoittaminen lisää käyttöikää ja auttaa alentamaan sähkönkulutusta jopa yhteen prosenttiin!

4. Profiilivalon valokeila on esimerkiksi 60 astetta, jolloin se (pitkällä profiililla) on noin kuusi kertaa tehokkaampi kuin ympärisäteilevä lamppu. Tällainen valokeila on suunnattavissa vaaleille pinnoille antamaan haluttua epäsuoraa valoa. Häikäisy poistuu ja valaistus koetaan tehokkaana ja miellyttävänä. Usein saamme yllättyneiltä asiakkailta kuulla, että he eivät ole sytyttäneen muita valoja esimerkiksi keittiöön profiilivalojen asennuksen jälkeen – muut kalliit lamput jäävät käyttämättä!

 

5. Valmiin profiilivalon pituuksia voi tarvittaessa katkaista jopa “silmät ummessa” – omatoimisuus on laajasti mahdollista! Profiilivalo on helppo asentaa ja käyttää. Profiilivalot on varustettu usein syöttöjohdoin molemmissa päissä, jolloin jatkaminen tai katkaistu loppupääkin on käytettävissä.

 

Kiinnitys: klipseillä, tarralla tai rakennusliimalla.

 

6. LED-nauhan väri ja teho on valittavissa. Jos esimerkiksi sisustus uusitaan, vaihtaminen on helppoa. Varastossamme on 2 m:n profiileita, joissa on 2700 K:n ja 5500 K:n tehokkaat nauhat. Haluttu valon värin muutos/asetus vaikka koko tilaan on näillä nauhoilla ja säätimellä helppoa.

 

Kysy tarvettasi vastaavaa valaistusratkaisua! LED-nauhoilla paras yksikköpituus on noin 2–3 m, keskeltä syötettäessä 5 m, pienitehoisilla nauhoilla myös 10 m. Pienoisliittimillä portaikon valaistus sekä valaistus vaikka 50 m:n matkalta onnistuu helposti. Osalla profiileista on keskellä ontelo, jossa johdot voidaan kuljettaa suojassa. Runsas käyttötarkoituksen mukainen säädettävissä oleva valo on todella miellyttävä.

 

7. Profiilimalleja on lukuisia – jopa liukuovikaapiston ja vaikka koko huonetilan valaistus onnistuu epäsuorana täysin ilman häikäisyä. Keittiö- ja työtasoilla jatkuva tasainen valaistus on toimivin. Pistemäisistä valoista muodostuvia häikäiseviä pisteitä ei ole!

 

8. Nauhoja löytyy myös värillisinä sekä valoisena 2200–6500 K, myös RGB, jolla saat periaatteessa ohjaimen avulla kaikki värit. Jos halutaan samalla parasta valkoista väriä, toimivinta on asentaa 23,5 mm leveään profiiliin rinnakkain täsmälleen haluttua valoa ja halutulla teholla valaiseva valkoinen sekä RGB-nauha. Nauhojen (ensimmäiselle metrille) ilmoitetut tehot ovat noin 6–14,4 W/m. Eniten käytetty on 10 W/m. Maltillisesti valittu teho ja samalla hyvin jäähtyväksi Al-profiiliin asennettu nauha antavat kaikkein pisimmän ja lähes “ikuisen” käyttöiän. Kosteus, esimerkiksi parveke-/pesuhuonekäyttö ei nauhojen ollessa profiileissa vaadi IP65–67-nauhojen eli täysin muovitettujen nauhojen käyttöä. Hyvin märkä käyttötarkoitus (esimerkiksi kaivurin valona), märkä lumi ja sateet, voivat kostuttaa IP20-nauhan. Jos valo on ollut täysin käyttämättä vaikka vuoden, se voi mahdollisesti tällöin tarvita muutaman tunnin kuivatuksen valot päällä, että toiminta palautuu ennalleen.

 

9. Nauhoissa käytetyt LEDIT ovat 80; 100; 150 ja 200 Lm/W. Uusimmat 150-200 ovat energiatehokkaampia ja käyttö perusteltua, kun se on jatkuvampaa tai itse tuotetulla energialla. Myös laatu on parantunut Ra>90% ja luvataan kaikki toimitukset ja nauhat saman värisellä ledillä!

Vakiovirta nauha saatavissa aina 10 m asti, jolloin kirkkaus on vakio koko matkan.

 

LED-nauhat perustuvat sarjaan kytkettyihin LEDeihin, jotka muodostavat täysin itsenäisen moduulin. 12 V:n moduuli on 12 mm ja 24 V:n 24 mm pitkiä. Näiden välissä on usein saksien kuva, eli juuri tarvittava pituus on leikattavissa näistä kohdista. Paras tulos saadaan, jos käytettävissä oleva pituus asennetaan kokonaan nauhavaloilla. Himmennys viimeistelee tuloksen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!