Yleistä suojauksesta

Suojauksessa on otettava lähtökohdaksi kohteen täydellinen salamakesto. Kohtuukustannuksin onnistuva suojaus kannattaa tehdä, sillä se estää sähköiset jännitepiikit ja samalla moninkertaistaa laitteidesi käyttöikää. Säästät rahaa myös takuu- ja huoltokuluissa. 

Nykyään yhä useammin sähkölaitteen takuu ei ole voimassa, mikäli kotia ei ole suojattu. Sen vuoksi on järkevää hankkia suojaus nyt, ennen kuin mitään vauriota ehtii tapahtua kodille tai sähkölaitteille.

Suhteuta suoja kohteeseen

Aina suojausta tehtäessä kannattaa suhteuttaa suojauksen suorituskyky suojattavan kohteen arvon mukaan. Kohteeseen nähden hyvin hento suoja saattaa rikkoutua jo ennen ensimmäistä salamaa, eikä se täten ole minkään arvoinen. Suojauksessa enempi on parempi, sillä liian heikko suoja kuluu nopeasti, mutta järeämpi suoja ei ehkä vanhene koskaan.

Oleellista on, että kohteessa käytetään oikeita suojia oikein sijoitettuina. Suojassa pitää olla myös toimintakunnon ilmaisin, jonka avulla voidaan pitää silmällä suojan toimivuutta. Ilmaisulamppujen teho laskee vuosi vuodelta, joten me suosittelemmekin summeria virheindikaattoriksi.

Sarmalux Oy
Ripusuontie 59
00660
Helsinki
09 754 3233
sarmalux@sarmalux.fi